DR LANDEN

Ik ben chirurg sinds 1992 en wil voornamelijk kwaliteitsvolle zorgen geven aan mijn patienten, menselijk, maar vooral ook financieel draaglijk voor iedereen. Ik heb meer dan 10.000 operaties gedaan uit in de volgende heelkundige disciplines :

Ik heb een grote ervaring in de mini-invasieve heelkunde (techniek van de  kleine gaatjes) die momenteel goed is voor 80% van de ingrepen. De mini-invasieve heelkunde vermindert zeer sterk de postoperatieve pijn, de hospitalisatieduur en bevordert het genezingsproces omdat de littekens meestal niet groter zijn dan 10 mm. Zowel appendicitis, hernia, galstenen, gastro-oesophaegeale reflux, obesitas, diverticulitis en darmtumoren komen in aanmerking voor een mini-invasieve ingreep.  In 2007 kocht het ziekenhuis de heelkunde robot ‘Da Vinci’ die toelaat heelkundige ingrepen aan de thorax en de onderbuik met een ongekende precisie.

Mijn grote interesse gaat uit naar de oncologische heelkunde. Voor de aanpak van tumoren aan de slokdarm, de alvleesklier en de lever wordt een beroep gedaan op een multidisciplinaire samenwerking tussen chirurgen, gastro-enterologen, oncologen en radiotherapeuten.  Ze maken gebruik van een sterk technisch platform met scanners, magnetische resonantie en PET scan. De heelkundige equipe bestaat steeds uit twee ervaren chirurgen, welke de kwaliteit van complexe ingrepen zal Intensieve Zorgen die verbonden is met digestieve chirurgie. Het DELTA Ziekenhuis is één van de weinige centra die de chirurgie aan de slokdarm uitvoeren in België.

De obesitaschirurgie is in volle ontwikkeling, vooral sinds de opkomst van de mini-invasieve technieken. Heel wat patiënten die deze ingrepen hebben ondergaan hebben hun fysiek en psychologisch welzijn hervonden. Behalve maagringen, waarbij de inname van de hoeveelheid voedsel beperkt wordt, plaatsen we , bij bepaalde patiënten, ook gemengde technieken toe (maagbypass) of technieken waarbij de absorptiecapaciteit van het voedsel door de darm beperkt wordt (biliopancreatische diversie  of BPD). Voor een pre- en postoperatieve opvolging kunnen onze patiënten terecht bij DELTA Ziekenhuis te maken hebben,  waardoor patiënten een globale en gepersonaliseerde aanpak krijgen. Actueel worden jaarlijks 500 patienten geopereerd en medisch opgevolgd in DELTA Ziekenhuis, wat van dit ziekenhuis een referentiecentrum maakt in België.

Spoedgevallen vormen een niet onbelangrijk onderdeel van mijn activiteit. Net zoals bij de electieve ingrepen, geef ik ook hier een gepersonaliseerde aanpak, blijf ik voor de patiënt verantwoordelijk tijdens zijn verblijf en vorm ik de schakel tussen de familie en de behandelende arts. Enerzijds kan uw huisarts mij rechtstreeks contacteren, anderzijds kan u zich op spoedgevallen spontaan melden en deze nemen dan contact met mij op.

 Dr Serge Landen - www.drlanden.be

Afdrukken